Extra downloads bij het boek

DEEL 2 & 3

Maak je eigen leeswijzer/boekenlegger

Je kunt met Breinfitness je eigen Breinfitnessprogramma samenstellen.

Je hoeft dus niet het hele boek te lezen maar kunt eruit halen wat jij belangrijk vindt en waar jij aan wilt werken om een ‘fit-fitter-fitst’ brein te krijgen. Het programma bestaat uit vijf delen. Het eerste deel heb je nodig en moet je dus wel lezen om je leeswijzer, je route door het boek, te kunnen maken.

 

DEEL 3, hoofdstuk 6 Stress

Wat is stress?

Stress treedt op wanneer we in een situatie zitten waarin we het gevoel hebben dat er méér van ons verwacht wordt dan we aan kunnen, terwijl we hier wel aan willen voldoen.

 

4G-Cirkel methode

DEEL 3, hoofdstuk 7 Vermoeidheid

Fysieke vermoeidheidsklachten hangen samen met lichamelijke inspanning, vaak weer samenhangend met lichamelijke klachten en/of beperkingen. Terwij bij mentale of cognitieve vermoeidheid de vermoeidheidsklachten samenhangen met mentale of cognitieve inspanning, vaak samenhangend met cognitieve klachten en/of beperkingen. 

Naast de invloed van het hebben van cognitieve problemen op je mentale of cognitieve vermoeidheid kun je hierbij ook denken aan de invloed van stemmingsklachten als somberheid en angst die mentale vermoeidheid kunnen bewerkstelligen. Ook (langdurige) stress is een factor die kan leiden tot (mentale) vermoeidheid.

Het boek

Over de schrijfster

Noëlle Kamminga, gz-psycholoog en neurowetenschapper (PhD neurologie), is werkzaam bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum op de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie. Zij is grondlegger van PPEP4ALL, een zelfmanagement-programma voor chronisch zieken en hun partners.