Een trainingsprogramma bij problemen met aandacht,
concentratie, geheugen en uitvoerende functies

‘Hersenen zijn zo mooi, je zou willen dat iedereen ze goed houdt. Dit kun je doen door te gaan voor het fitte brein!’
Erik Scherder

Reservecapaciteit in je brein

Niet meer weten waar je je sleutels hebt neergelegd, een afspraak vergeten, geen twee dingen tegelijk kunnen doen, of zo’n dag hebben waarop ‘alles’ misgaat. Zulke dingen overkomen ons allemaal weleens. Maar als ze vaak voorkomen en ons beperken in het dagelijks functioneren is er toch een probleem.

Breinfitness geeft heldere uitleg over wat cognitieve problemen zijn, en biedt vaardigheden en strategieën om hiermee te leren omgaan. Door veelvuldig te oefenen kun je alternatieve routes in je brein aanleggen. Met behulp van dit boek ga je gericht aan de slag met oefeningen op het gebied van aandacht, concentratie, geheugen en uitvoerende functies. Tevens geeft Breinfitness je handvatten in het omgaan met ‘extra factoren’ zoals vermoeidheid, stress, angst en depressie, en pijn, die met je cognitieve functioneren kunnen samenhangen. Breinfitness geeft jou meer grip op je eigen cognitief functioneren. Je bouwt preventief ‘cognitieve reservecapaciteit’ op die nu, of in de toekomst, van pas kan komen.

Dit programma is bedoeld voor iedereen die zijn brein wil trainen, of voor eenieder die cognitieve klachten heeft of bang is deze op termijn te krijgen.

Het boek

Over de schrijfster

Noëlle Kamminga, gz-psycholoog en neurowetenschapper (PhD neurologie), is werkzaam bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum op de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie. Zij is grondlegger van PPEP4ALL, een zelfmanagement-programma voor chronisch zieken en hun partners.